top of page

קורס בסיס בהתמקדות למטפלים ולמטפלות

ההתמקדות (Focusing) היא מפת דרכים עבורנו כמטפלים וכמטפלות.

היא מעניקה לנו כלי יעיל, פרקטיקה עמוקה וכן גישה ודרך חיים. 
ההתמקדות מחזקת את האמונה שלנו בתהליך הטיפולי וביכולת שלנו כמטפלים לתפקד בצורה מיטיבה. היא משפרת בפועל את איכויות הטיפול שלנו, מעמיקה את התהליכים שאנו מלווים בקליניקה ותומכת גם בנו - בחיינו האישיים ובמערכות היחסים שלנו. 
 
מטפלים ומטפלות, אני מזמינה אתכם ואתכן להכניס את ההתמקדות לקליניקה ולחיים.
המחזור הבא של קורס בסיס בהתמקדות למטפלים ולמטפלות יפתח ב-17 בינואר 2024
10 מפגשים, ימי רביעי, בין השעות 09:30-15:30 בקרית אונו

למי הקורס מתאים?

הקורס מיועד למטפלות ומטפלים ממגוון תחומי הטיפול, בעלות ובעלי קליניקה פעילה.
פסיכותרפיסטים, פסיכולוגים, עובדים סוציאלים, מטפלים בפסיכותרפיה גופנית, מטפלים באומנות, בתנועה, בהבעה, מטפלים שהוכשרו בטיפול זוגי, משפחתי, פרטני ועוד - בואו ללמוד התמקדות!


קורס הבסיס בהתמקדות מוכר ע"י המכון הבינלאומי להתמקדות בניו-יורק והוא חלק ממסלול ההכשרה המלא בפסיכותרפיה מבוססת התמקדות - Focusing Oriented Psychotherapy.  

ההשתתפות בקורס מותנית בפגישת היכרות והתאמה במחיר סמלי של 150 ש"ח. מטרת הפגישה היא להכיר, לחוות קצת מהי התמקדות ולבדוק חיבור והתאמה לקורס.

מהן מתנות ההתמקדות למטפלים ומטפלות

ויסות - להיות נוכחים בכאן ועכשיו
עבודת עומק - להתמודד עם מצבים מורכבים
עדינות ואמפתיה - להתמודד אחרת עם רגשות, מחשבות ודפוסים "לא טובים"
קצב ושהייה - ללמוד להאט, להסכים לשהות, להתמודד עם אי-ודאות
ביקורת ושיפוטיות - לעבוד אחרת לגמרי עם שיפוטיות וביקורתיות
מיקוד וגבולות - להישאר בפוקוס, להתערבב פחות
התרחבות - להכיר רבדים וחלקים בתוכנו, להתחבר לתמונה הרחבה של "גם וגם"


​למעשה, זוהי רשימה חלקית.
האמת היא שההתמקדות מעניקה עוד איכויות ומשאבים רבים, ולכן אני ממליצה בחום לכל מטפל או מטפל.ת ללמוד, לחוות ולשלב את ההתמקדות בקליניקה.


להרחבה ומאמרים בנושא התמקדות למטפלים לחצו כאן.

מה נלמד ומה נחווה בקורס?

Image by Joanne Gerber

בקורס הבסיס נלמד דרך תיאוריה, פרקטיקה וחוויה - כיצד לקרוא את מפת הדרכים של ההתמקדות ולנווט דרכה סשנים בצורה המיטיבה ביותר עבור המטופל, התהליך, ועבורנו המטפלים.


- נלמד את שלבי ההתמקדות והטכניקה המלאה
- נעמיק בתיאוריות ומחקרים התומכים בגישה
- נלמד ונשכלל מיומנויות - איך להתמקד ואיך למקד אחרים
- נלמד דרכים וטכניקות לצאת ממצבי תקיעות או הצפה בסשנים
- נחקור את האינטגרציה בין התמקדות לבין שיטות טיפול אחרות 
- נחווה ונלמד עם כלים השלכתיים כגון: ציור, תנועה, כתיבה אינטואטיבית ועוד                      

נעים להכיר, שמי דנה קיסרי

דנה קיסרי

אני מטפלת ומדריכה מוסמכת בפסיכותרפיה בגישת הביוסינתזה ובהתמקדות. 
מוסמכת מטעם ׳המכון הבינלאומי להתמקדות׳ להכשרת אנשי מקצוע מתחום הטיפול ב FOT- Focusing Oriented Therapy. 
בקליניקה הפרטית שלי אני מטפלת בעיקר בלוחמים עם פוסט טראומה. 

בשנים האחרונות אני מלמדת ומנחה מסלול להכשרת מטפלים בגישת ההתמקדות במכללת רידמן ובקרית אונו. 

חוקרת, לומדת ומעמיקה בהדרכת מטפלים ובנושאים הקשורים לסטינג ולאתיקה מקצועית.

כיצד ההתמקדות השפיעה עלי ועל עבודתי המקצועית?

 

את גישת ההתמקדות פגשתי כשכבר הייתי מטפלת שנים רבות. לכל אורך הדרך העשרתי את הידע המקצועי שלי בקורסים ובהשתלמויות שונות אשר כמובן תרמו לי מאוד, אך עם יד על הלב - היתה זו ההתמקדות ששינתה אותי. 
בהתמקדות חוויתי מפגש עמוק בין טכניקה לפילוסופיה - בין רכות לעוצמה, בין שהייה לתנועה, בין שחרור להחזקה מיטיבה. ההתמקדות אפשרה לי להתוודע לחלקים שלא ידעתי שקיימים ופועלים בי, למדתי לשהות ולשוחח עם חלקים ונושאים שנלחמתי בהם שנים.

בשנים האחרונות אני מכשירה מטפלים במסלול המלא לתרפיה ממוקדת התמקדות. בקורסים אני מחברת בין מתנות ההתמקדות, הפרקטיקה, הגישה והדרך, לבין ידע ופרקטיקות מעולם הטיפול וההדרכה. זו זכות והנאה גדולה עבורי להעביר הלאה אליכם ואליכן את מתנות ההתמקדות, לראות איך ההתמקדות מהדהדת הלאה באופן מיטיב ומרחיב אצל מטפלים שלמדו אצלי ואצל המטופלים שלהם.

אני מזמינה אתכן ואתכם להצטרף אלי לקורס בסיס בהתמקדות ולהכניס לחיים ולקליניקה את כל מתנות ההתמקדות

משתתפי הקורס משתפים:

"למדתי איך להתמקד ולמקד, התבוננות עמוקה יותר, להיות באיזון, דנה מעוררת השראה ומעבירה את החומר בצורה מובנת, מעניינת וממוקדת."
 

"לקחתי מהקורס כלים משמעותיים מאוד לתוך התהליך הטיפולי. למדתי על חשיבות ההתמקדות ומשמעות נוכחות קשובה וסקרנית כלפי המטופל."
 

"הבנתי לראשונה איך הגוף נכנס לתוך חלל הטיפול ומקבל הקשבה באופן אותנטי. התחדד לי אופן שאילת השאלות ואיך אפשר לסייע למטופל להשיג לעצמו משאב לחיים שלו."
 

"דנה מלמדת איך להיות מטפלים טובים יותר לצד החומר הנלמד, לקחתי הרבה כלים לעבודה כמטפלת בקליניקה."


"דנה מהווה דוגמא אישית, מעבירה את החומר בצורה ברורה וחווייתית, לקחתי כלים לקליניקה בתור מטפלת."

"הקורס בנוי ומוחזק ברמה גבוהה ביותר. דנה העבירה אותי חווייה מעשית עמוקה."


"התרגול החווייתי היה מחוזק בהרבה ידע וחומר, כולל מאמרים שקיבלנו לקרוא כמעט כל שבוע בנושא ההתמקדות והתהליך הטיפולי. גם השיח והדיון הכיתתי סביב החומר והשיתופים האישיים היו מאוד משמעותיים."


"מעבר לחומר ולקורס עצמו, ההתבוננות בתהליך של התמקדות שהיא עושה כל פעם למישהו אחר היא כלי מאוד חשוב ללמידה, לראות איך החומר הנלמד והתרגול עובדים בפועל. "

"דנה מדהימה, מעבירה את החומר בצורה מאוד ברורה, טובה וחוויתית. למדתי ממנה המון והיה לי נעים מכל רגע."

  • מה מסגרת הקורס?
    10 מפגשים בני 6 שעות (סה"כ 80 שעות אקדמיות) בימי רביעי בין השעות 09:30-15:30 בקרית אונו ינואר 2024: 17, 24, 31 פברואר 2024: 7, 14, 21, 28 מרץ 2024: 6, 13, 20
  • מהי עלות הקורס?
    3,600 ש"ח כולל מע"מ ניתן לחלק את הסכום עד 5 תשלומים. מקדמה להבטחת מקומך בקורס בסך 350 ש"ח תקוזז מהסכום הכולל.
  • למי מיועד הקורס?
    למטפלים ומטפלות במגוון תחומי הטיפול, בעלות ובעלי קליניקה פעילה. פסיכותרפיסטים, פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, מטפלים בפסיכותרפיה גופנית, מטפלים באומנות, בתנועה, בהבעה, מטפלים שהוכשרו בטיפול זוגי, משפחתי, פרטני ועוד. ההשתתפות בקורס מותנית בפגישת היכרות והתאמה במחיר סמלי של 150 ש"ח. מטרת הפגישה היא להכיר, לחוות קצת מהי התמקדות ולבדוק חיבור והתאמה לקורס.
  • כיצד נרשמים לקורס?
    ההרשמה לקורס מותנית בשיחת התאמה ותשלום מקדמה. מוזמנים למלא את פרטיכם בטופס (כאן למטה) ואצור אתכם קשר לכל שאלה, בירור וכן לשיחת ההתאמה ולביצוע הרישום.
טופס הרשמה לקורס

להרשמה לקורס ולכל שאלה
כתבו לי בוואטסאפ או מלאו את פרטיכם בטופס ואצור אתכם קשר



 

bottom of page