top of page
  • דנה קיסרי

דכאון?!


דיכאון יכול לנבוע משני מקורות עיקריים: 1. תגובה לחוויה טראומתית, חוויה שאני מודעת לקיומה. 2. תגובה לגורם או גורמים שלאורך זמן לא הבחנתי בהם,

כלומר חוויות שאני לא מודעת, באופן ספציפי, לקיומן. 3. שינויים ומעברים: מעבר עיר, שינוי מקום עבודה, נישואין/גירושין,

ממעבר בין יום ללילה, בין קיץ לחורף, גיל ההתבגרות ועוד

דיכאון מתבטא בדרכים שונות ומשתנה מאדם לאדם. יכול להתבטא ממצב רוח ירוד ועד חוסר תפקוד. על הרצף מופיעים: חוסר חשק ספציפי או כללי, שינה מרובה או חוסר שינה, רצון להיות לבד, הרגשת עצב, חוסר/עודף תיאבון, תחושת תקיעות, חוסר מנוחה ועייפות בו זמנית, ועוד ועוד ועוד התחושה הכללית היא שאין מוצא, אין דרך יציאה והחיים נראים חסרי תקווה.

כדאי לדעת: 1. רב בני האנוש חוו ,לפחות פעם אחת, תחושת דיכאון מסוימת – כלומר – אתם לא לבד! 2. סביבה תומכת נמצאה כחשובה ביותר לקיצור וריפוי תחושת הדיכאון. 3. דיכאון נמצא בתוך הגוף שלי. הוא לא מחוץ לגוף. הוא אינו יותר גדול ממני.

מה שאומר: א. יש לו גבול – קווי המתאר של הגוף שלי. ב. הוא בוודאות יותר קטן ממני, כך שאפשר להשתלט עליה.

כמה טיפים: 1. התחילו לעשות דברים. תחושת חוסר הפעילות היא גם חלק מהסימפומים של דיכאון אך היא גם סיבה לו. כלומר: ככל שתעשו פחות-תחושו מדוכאים יותר, וככל שתחושו מדוכאים-תעשו פחות. - דיכאון הוא כמו כדור שלג. עשיית דבר אחד ביום היא יותר מכלום, ולכן כל עשייה היא מבורכת ותורמת לתהליך ההבראה.

2. הקשיבו למוזיקה קיצבית ומרוממת, כזו שתניע לפחות את הרגל שלך ואולי אף את הגוף כולו.

3. האגן הוא אחד ממקורות העונג הכי גדולים שלנו, לכן תנועת אגן משולבת עם נשימה

מעצימה את חוויית העונג בחיינו א. כווצי חזק חזק את צ'אקרת השורש (כמו שמתאפקים כשיש פיפי) והרפי. בצעי את התרגיל מספר פעמים ביום - לא לשכוח לנשום – לנשום פנימה בכיווץ ולנשוף החוצה בהרפיה או ההפך- מה שהכי נעים לך. ב. הקשיבי למוזיקה והניעי את האגן. ג. שכבי על הגב כשהרגליים כפופות וכפות הרגליים מונחות על המזרון. כווצי את אזור האגן פנימה (כמו שמתאפקים כשיש פיפי), ולאט לאט הרימי את האגן כלפי מעלה, לכיוון השמיים. גם בתרגיל זה שלבי את הנשימה, נישמי פנימה בעלית האגן ונישפי החוצה בהורדת האגן או ההפך- מה שהכי נעים לך. בנוסף שחקי עם הקצב, הרימי את האגן לאט והורידי אותו לאט, הרימי את האגן לאט והוריד מהר, הרימי מהר והורדי לאט- מיצאי את הקצב והנשימה שהכי מתאימים עבורך.

4. שתי לפחות 7 כוסות מים ביום. מים ימריצו את מערכת העיכול ויזכירו לגוף שיש בו תנועה.

5. עימדי על קצות האצבעות ותנועי בחדר – נותן תחושה של גובה והתרוממות רוח.

6. קיפצי 10 פעמים במקום. עצרי למספר שניות וקיפצי שוב – יגביר את קצב הנשימה, את זרימת הדם ולאט לאט הגוף יתחיל לזהות תנועה, וירצה ממנה עוד.

7. תיפגשי עם חבר/ה, אמא/אבא, או כל אדם אחר שאת יודעת בוודאות שתוכלי לקבל ממנו אהבה,

תמיכה והקשבה.

**** אם הסימפטומים של הדיכאון שלך הם קיצוניים ומופיעות מחשבות אובדניות, גשי לקבל עזרה מקצועית. הטיפים הנ"ל לא יספיקו בשלב זה.

רוצה לטפל בדיכאון שלך? אני פה עבורך

bottom of page